wtorek, 24 kwietnia 2012

Pierś z kurczaka w sosie z melona!


Składniki:
1 żółty melon
pierś z kurczaka
mała cebula
mała papryczka chilli
łyżka soku z cytryny
łyżka śmietany 18%
vegeta
pieprz
chilli w proszku

Sposób przygotowania:
pierś myjemy, osuszamy, kroimy na male kotleciki i lekko rozbijamy, przyprawiamy vegetą, chilli i pieprzem. obsmażamy na oliwie z oliwek i przekładamy na talerzyk. Na pozostałą oliwę po smażeniu kurczaka, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, miąższ z melona i pokrojoną w plasterki papryczkę chilli. dolewamy troszkę wody, i dusimy. Gdy melon zmięknie, miksujemy blenderem, dodajemy lyżkę śmietany i soku z cytryny. Doprawiamy vegetą pieprzem i papryczką chilli do smaku.
Gotujemy ryż, robimy sałatkę z sałaty lodowej i wcinamy :) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz