niedziela, 23 grudnia 2012

Panierowane papryczki chili z serem

Panierowane papryczki chili z serem

Do przygotowania takich papryczek potrzebujemy:

- 4 papryczki chilli (ilość zależy od nas samych, nie ma reguły ;-) )
- ser ( ja użyłam żółtego, ale bardziej polecam ser typu Philadelphia lub Feta)
- jajko
- bułka tarta

A robi się to tak :
Papryczki przekrajamy na pół bądź na trzy, w zależności jak duże chcemy by nasze papryczki były.
Staramy się wyczyścić środek, do którego wkładamy ser.
U mnie wyglądało to tak:
Następnie maczamy papryczki w jajku a potem w bułce tartej. Czynność tę należy powtórzyć. ( Papryczki są dość śliskie, więc panierka może nam spływać, ale przy dokładnym panierowaniu można to uniknąć )
No i na sam koniec papryczki smażymy w oleju. 
Gdy będą miały brązowo złoty kolor, przekładamy je na talerzyk. i gotowe :) 
Należy chwile odczekać aż przestygną i można wcinać :)
Tylko UWAGA bo jest to dość ostre danie. Smacznego!
Efekt końcowy: 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz