Do przygotowania takich papryczek potrzebujemy:
- 4 papryczki chilli (ilość zależy od nas samych, nie ma reguły ;-) )
- ser ( ja użyłam żółtego, ale bardziej polecam ser typu Philadelphia lub Feta)
- jajko
- bułka tarta
A robi się to tak :
Papryczki przekrajamy na pół bądź na trzy, w zależności jak duże chcemy by nasze papryczki były.
Staramy się wyczyścić środek, do którego wkładamy ser.
U mnie wyglądało to tak:
Następnie maczamy papryczki w jajku a potem w bułce tartej. Czynność tę należy powtórzyć. ( Papryczki są dość śliskie, więc panierka może nam spływać, ale przy dokładnym panierowaniu można to uniknąć )
No i na sam koniec papryczki smażymy w oleju.
Gdy będą miały brązowo złoty kolor, przekładamy je na talerzyk. i gotowe :)
Należy chwile odczekać aż przestygną i można wcinać :)
Tylko UWAGA bo jest to dość ostre danie. Smacznego!
Efekt końcowy:



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz